Frösakulls Fritidsby och dess historia

Det finns en del att läsa om hur allting startade en gång. Dels i Jubileums-häftet 50 år och också Arne Bergquists underhållande bok om små trevliga händelser i vår Fritidsby.


50-årsjubileum 1998
"Sommaren 1948 var vi ett trettiotal Halmstadsbor som lät bygga våra små masonitstugor de
flesta med utrymme på 3x4 m. Vi hade fått våra små tomter tilldelade. Det var köpman David Wennerholm som var markägare och platsen var Södra FrösakuIl ..........."

Läs mer .. FFF:s 50-årsjubileum 1998    (11Mb)

Sommaräventyr i Frösakull, av Arne Bergquist och finns att hitta på Libris, Kungliga Biblioteket
"Inspirerade av David Wennerholms ide om små stugor för bad- och friluftsliv etablerades således Frösakulls stugby, Frösakulls Fritidsförening, på gården Frösakulls mark under våren 1950. Vid midsommartid var stugorna på plats. Således dels de 30 stugorna som kom från David Wennerholms område i mellersta Frösakull dels fyra nybyggda bland annat vår egen stuga som stod klar på tomten i Frösakull Valborgsmässoafton 1950. Stugorna hade takås och var vitmålade. De lyste som pärlor i solskenet inbäddade bland enebuskar, ljung, låga tallar, små björkar och vildrosor."

Läs mer .. Sommaräventyr i Frösakull    (16Mb) .


Har du några trevliga minnen, någon historia eller kanske några bilder från då det begav sig? Hör då gärna av dig till webmaster@frosakullsby.se så kanske vi kan lägga ut den här på hemsidan och i vårt fotogalleri.

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Sidan uppdaterad 2012-07-01